Leserom på Norsk Skuespillersenter: The Death of the Last Black Man in the Whole Entire World av Suzan-Lori Parks – AVLYST

Suzan-Lori_Parks   Høsten 2015 samarbeider OIT med Norsk Skuespillersenter om en serie Leserom med fokus på tre av den moderne dramatikkens viktigste stemmer: Gertrude Stein, Marguerite Duras og Suzan-Lori Parks.  Bli med oss på en reise gjennom avant-gardismen de siste hundre årene!

Om Leserom
Leserom er et workshop-konsept der 10 skuespillere og en regissør bruker en dag på å dykke ned i en ny, norsk eller internasjonal scenetekst. Sammen leser de stykket og diskuterer teksten. En uformell og avslappet måte å utforske dramatikk på. Deltakerne får et eksemplar av boken inkludert i kursavgiften.

Workshopen er åpen for profesjonelle skuespillere. Påmelding til hvert av Leserommene skjer gjennom Norsk Skuespillersenters hjemmesider.

Dette er altså ikke en åpen lesning med publikum, men en lukket workshop. Leserommet ledes av kunstnerisk leder for OIT, Øystein Ulsberg Brager og den britisk-karibiske poeten Leeanne Stoddart.

Om Suzan-Lori Parks
Suzan-Lori Parks (født 1963) er kanskje USAs fremste nålevende avant-gardistiske dramatiker, men hun er i stor grad ukjent i Europa. Den afro-amerikanske forfatteren, oppvokst delvis i vest-Tyskland, skriver både for scene og film. Hun mottokk MacArthur Foundation Genius Grant i 2001 og har vunnet flere Obie-awards for stykkene sine. I 2002 fikk hun den høythengende Pulitzerprisen for skuespillet Topdog/Underdog. Andre verk inkluderer Fucking A, Venus, og Girl 6 (film, regi Spike Lee).

Om The Death of the Last Black Man in the Whole Entire World
Suzan-Lori Parks skuespill fra 1990 bruker et fragmentert, referanserikt, repeterende og eksperimentelt jazz-aktig språk for å gi scenisk form til en meditasjon over stereotyper og kollektive minner, som på ubehagelig vis reflekterer over afro-amerikanernes historie.

Når: Fredag 27. november
Tid: 11:00 – 16:00
Hvor: Norsk Skuespillersenter, Welhavensgate 1, Oslo
Pris: 300,- / 250,- for medlemmer av NSF

Skuespillersenter_logo_web - Kopi

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.