Forward av Chantal Bilodeau

CAN FB foto

Climate Change Theatre Action- vorspiel til Peoples Climate March

Når: 26. November 2015
Tidspunkt: 17:00 – 20:00
Hvor: Dramatikkens Hus
Adresse: Tøyenbekken 34, Oslo,  0188

Climate Change Theatre Action er en global festival, en dugnad av bekymrede dramatikere, forfattere og scenekunsterne over hele verden.

Det blir dramatisk varmere. Vi kan gjøre noe. Hvorfor gjør vi det ikke?

Hva kan vi gjøre?

Klimaendringer er en del av en større fortelling. Vi må snakke sammen. Fortellingene våre holder ikke. Vi trenger nye.

Vorspiel til Peoples Climate March på Dramatikkens Hus er Norges Climate Change Theatre Action bidrag.

Peoples Climate March skjer over hele verden 28 november i forkant av klimatoppmøte i Paris. Også i Oslo blir det marsj!

Climate Change Theater Action er dramatikere og scenekunstnere på krigsstien. 50 utvalget tekster med utgangspunkt i klimaendringer fra dramatikere over hele verden, har blitt gjort tilgjengelig og kan presenteres i en eller annen form, fritt frem hvordan. Leses, stuntes, settes opp i en leilighet, ropes ut på gata, gjøres som video, hva som helst, men før eller under møtet i Paris. Noen gjør tekstene ved enden av en isbre, andre i øko-parker, noen skyper en lesning.

I vårt bidrag til Climate Change Theatre Action møtes vi på Dramatikkens Hus og leser vi noen av tekstene som er gjort tilgjengelig pluss av vi har noen særegne norske bidrag med blant annet meterorolog Rasmus Benestad og lyriker Inger Elisabeth Hansen som ga ut den kritikerrose boka «Å resirkulere lengselen. Avrenning foregår» i høst.

Tekster fra Climate Change Theatre Action
Kendra Fanconi: Finale.
Dipika Guha: A song for the sleepers
Amal Khouri: You stink

Medvirkende
Rasmus Benestad, meteorolog
Diego Belda. Monica Borge Fure, Inger Elisabeht Hansen, Hauk Heyerdahl, Karen Høie, Marius Kolbenstvedt, Nicolay Lange Nilsen, Amina Senatorzade, Åsmund Vonheim Seip, Artn Christian Teigen

Oslo Internasjonale Teater leser utdrag fra Chantal Bideou´s Forward
Medvirkende:
Kirsti Løvås
Merete Nordahl
Benjamin Noble
Heta Kerokoski
Ingvild Lien
Christina Askeland
Tony Totino
Karl Flyman
Veslemøy Mørkrid
Regi:
Øystein Ulsberg Brager

Om stykket
«The second play of The Arctic Cycle, Forward, set in Norway, presents a poetic history of climate change from the initial passion that drove explorer Fridtjof Nansen to the North Pole, to the consequences of over a century of fossil fuel addiction. A blend of theatre and live electropop music, the play progresses backwards from 2013 to 1895, and zeroes in on close to 40 characters whose day-to-day lives illustrate how the choices we make often have unintended consequences. Woven through this history is the passionate love affair between Nansen and the character Ice. Forward takes a compassionate look at the legacies we leave behind, and at what we are willing to do for love.»

Stykket har blant annet blitt utviklet i Tromsø.

Les mer om Chantal Bilodeau her.

Om arrangementet
Produsent: CAN (Concerned Artists Norway) ved Nina Ossavy

Climate Change Theater Action er en del av en større prosjekt kalt ArtCOP21. Kunst, installasjoner, konserter, debatter, workshops, foredrag og filmvisninger for å nevne noe denne store globale kulturen inneholder. Til nå er det prosjekter i 34 land og tallet øker daglig. Flere og flere melder seg på med ulike prosjekter. Målet for festivalen er å understreke for beslutningstagere at det trengs stor endring i klimaspørsmål og at bruken av fossil energi må ta slutt. Og for å synligjøre viktigheten av klimaendringene for folk. Folket må være med. Kulturen. For ArtCOP21 er klima kultur. Kultur er klima.

Vi sitter alle i den sammen båten.
Og havet stiger.
Vi må alle gjøre noe.

Les mer om arrangementet her eller på Facebook.

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.