Sju Jødiske Barn av Caryl Churchill og debatt

Oslo Internasjonale Teater presenterer:

Sju Jødiske Barn av Caryl Churchill og Sju Andre Barn av Richard Stirling

med etterfølgende debatt

Dato: 12. november kl 19:00

Sted: Vardeteatret. Rådhusgaten 19, 0158 Oslo

Pris: Fri entré, innsamling til inntekt for Medical Aid for Palestinians og One Voice Movement

Medvirkende: Torgny G. Aanderaa, Ingrid Askvik, Tor Itai Keilen, Thea Borring Lande, Terje Skonseng Naudeer og Sveinung Oppegaard.

Panel: Njål Mjøs (debattleder), Gunnar Germundson (dramatiker/ leder NDF), Toril Goksøyr (Goksøyr&Martens), Kjersti Horn (sceneinstruktør) og Rana Issa (litteraturviter)

Regi: Øystein Ulsberg Brager

Inspisient: Michael Hallbäck Sciarrone

Oslo Internasjonale Teater inviterer til iscenesatt lesning av Sju Jødiske Barn av Caryl Churchill og Sju Andre Barn av Richard Stirling. Sju Jødiske Barn tar for seg hvordan Israelske foreldre forteller sine barn om okkupasjonen og andre sentrale hendelser i de siste 70 år med jødisk historie. Stykket vakte sterke reaksjoner internasjonalt etter premieren i London. Stirlings stykke Sju Andre Barn ble skrevet som en respons til Churchills stykke for å, ifølge Stirling, ”skape balanse”. Stykket er bygget opp på nøyaktig samme måte som Churchills stykke, men tar for seg hvordan palestinske foreldre forteller sine barn om okkupasjonen og andre sentrale hendelser i de siste 70 år med palestinsk historie.

Hvert av stykkene er 10 minutter lange. Sett i lys av disse to stykkene vil vi fortsette kvelden med en debatt med representanter fra norsk kulturliv. Vi ønsker å ta opp hvordan vi som medmennesker og gjennom kunsten kan forholde oss til en konflikt som denne, en konflikt som kan være vanskelig å forstå og vanskelig å forholde seg til. Debatten ledes av dramaturg Njål Mjøs, og blant andre Toril Goksøyr (halvparten av kunstnerduoen Goksøyr & Martens), dramatiker Gunnar Germundson (leder i Dramatikerforbundet) og litteraturviter Rana Issa stiller som debattanter.

Iscenesatte lesninger er framføringer av dramatikk der skuespillerne har manus i hånda og det er lagt en enkel regi. Iscenesatte lesninger gir publikum muligheten til å oppleve dramatikk på scenen, framført av skuespillere, men med fokus på teksten heller enn produksjonen rundt.

OIT vil etter dramatikernes ønske samle inn penger på slutten av kvelden som deles likt mellom Medical Aid for Palestine og One Voice Movement.

Oslo Internasjonale Teater er teaterkollektivet Imploding Fictions’ nyeste prosjekt og første store prosjekt i Norge. Imploding Fictions ble startet av Philip Thorne (DE/UK) og Øystein Ulsberg Brager (NO) i London i 2007, og vi har siden jobbet i en rekke land og knyttet kontakter over hele Europa. Thorne og Brager deler jobben som kunstnerisk leder for Imploding Fictions. Produksjonsleder for OIT er vår kollega i Norge Michael Hallbäck Sciarrone (NO/US). Oslo Internasjonale Teater starter for fullt i 2010 med jevnlige iscenesatte lesninger.

Det er begrenset med publikumskapasitet, så hvis du ønsker å sikre plass kan du sende en epost med navn og antall publikummere til oslointernasjonaleteater@gmail.com

Velkommen!

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.