The Fever av Wallace Shawn

The Fever av Wallace Shawn (USA)

en iscenesatt lesning på Vardeteatret i Oslo

Regi: Ingrid Askvik
Med: Torgny G. Aanderaa
Inspisient: Teatersirkus / Michael H. Sciarrone
Kunstnerisk leder OIT: Øystein Ulsberg Brager

Forestillingen spilles på engelsk.
Spilles torsdag 22. april kl. 19.00 på Vardeteatret, Rådhusgt. 19
Billettpris: 70,- kr
Billetter kjøpes i døra eller reserveres via oslointernasjonaleteater(a)gmail.com

The Fever er en forrykende og politisk hardtslående monolog om en mann som oppdager at alt han har trodd på og den verden han har levd i er bygd på et grunnleggende urettferdig system: Vestens kyniske utnyttelse av klodens fattige land.

Stykket er skrevet av amerikanske Wallace Shawn. Shawn er ikke bare en skuespiller med kultstatus fra film- og TV-opptredener i for eksempel Southland Tales, Sex and the City, Toy Story, Manhattan og Vanya on 42nd Street. Han er også en av de mest omdiskuterte og samfunnkritiske dramatikerne i moderne amerikansk teater.

Mens velrenommerte Royal Court Theatre nylig dedikerte en hel sesong kun til Wallace Shawns verker (The Wallace Shawn Season), er dette altså første gang den kontroversielle dramatikeren settes opp i Oslo.

Du kan lese mer om Wallace Shawn på Wikipedia.

Monologen The Fever skulle egentilig framføres av skuespiller Nicolas Hope, men han var dessverre nødt til å trekke seg på grunn av annet arbeid. Vi ønsker Nicholas velkommen tilbake til en annen rolle siden. Heldigvis er det ikke mangel på dyktige skuespillere å ta av i OITs rekker, og til å ta over rollen i The Fever har vi fått med oss Torgny G. Aanderaa som tidligere har spilt i både Sju Jødiske Barn og Forsøk på Livet for OIT. Rollen er med andre ord i trygge hender!

Hjertelig velkommen!

Reserverte billetter kan hentes på Vardeteatret mellom 18.00 og 18.45 samme dag som lesningen. Billetter som ikke er hentet før 18.45 vil bli solgt.

First performed, by the author, in January 1990 in an apartment near Seventh Avenue in New York City. Performed with kind permission by Casarotto Ramsay & Associates.

OIT er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.