Anja Hilling

Anja Hilling ble født i tyskland i 1975. Hun studerte skrivekunst ved Universität der Künste i Berlin fra 2002 til 2006, etter å ha studert tysk litteratur ved universiteter både i Berlin og Munchen. Hennes første stykke, Sterne, ble skrevet mens hun fremdeles studerte ved UDK. Med dette stykket ble hun invitert til Stückemarkt (‘stykkemarkedet’), en konkurranse for unge dramatikere, ved Berlin Teatertreffen i 2003, der hun vant konkurransens hovedpris; Dresdner Banks pris for unge dramatikere. I 2003 var hun også en av dramatikerne som var invitert til å delta på den årlige ‘International Residency’ ved engelske Royal Court Theatre. I 2005 ble hun kåret til «Årets beste unge dramatiker» av det prestisjetunge teaterbladet Teater Heute, med bakgrunn i hennes andre stykke, Mein junges idiotisches Herz.

Hilling er en veldig produktiv dramatiker, og har allerede skrevet en rekke skuespill. Titler som kan nevnes er Sinn, Engel, Protection, Monsun og Bulbus. Bare fire år etter at hun ble ferdig med studiene fremføres stykkene hennes ved de store teatrene i den tysktalende verden. Blant annet spilles stykkene hennes ved Burgtheater Vienna, Thalia Theatre Hamburg, Münchner Kammerspiele og Maxim Gorki Theatre i Berlin. Hun har også blitt oversatt til både fransk og engelsk, og regnes i dag for å være en av de mest sentrale dramatikerne i Tyskland.

Sort Dyrs Sorg, med orginialtittel Schwarzes Tier Traurigkeit, ble skrevet i 2007 på oppdrag fra Schauspiel Hanover. Stykket har siden blitt spilt ved blant annet Schauspielhaus Hamburg, Theater Neumarkt, Studio Bühne i Köln og Mecklenburgisches Staatstheater i Schwerin.

OIT framfører Sort Dyrs Sorg den 26. august 2010 kl. 19.00 på Vardeteatret i Oslo. Dette er første gang et av Hillings stykker spilles på norsk. Billetter kan bestilles fra oslointernasjonaleteater@gmail.com eller kjøpes i døra. Vel møtt!

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Dramatikere og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.