Fem dagar i mars av Toshiki Okada

En iscenesatt lesning i samarbeid med Det Norske Teatret.

Når: Torsdag 14. juni kl 19.00, fredag 15. juni kl 19.00, lørdag 16. juni kl 17.30
Hvor: Scene 3 ved Det Norske Teatret
Billettpris: 200,- (rabatter tilgjengelig)
Billetter kjøpes via Det Norske Teatret

Om Fem dagar i mars har Okada sagt at han ville reagere på krigen i Irak (den siste av dem) uten å forlate det hverdagslige. Vi møter ungdommene Yukki og Minobe som møtes ved en tilfeldighet og sperrer seg inn på et hotellrom i fem dager i mars 2003; mens USA invaderer Irak og en antikrigsdemonstrasjon fyller gatene konsentrerer de seg om alkohol og uhemmet sex. De unnslipper omverdenen og er endelig fri, men hvor lenge kan man være det? Hvor lenge kan man bare være sammen med et annet menneske? Kan man forholde seg til globale hendelser og konflikter, eller er det like greit å flytte til mars?

Toshiki Okada, født i Yokohama i 1973, grunnla teaterkompaniet chelfitsch i 1997, og har skrevet og regissert en rekke produksjoner for dem siden. Han er spesielt kjent for sin bruk av hyper-realistisk japansk dagligtale. Fem dagar i mars vant Kishida Drama Award i 2005, og samme år mottok Okada Yokohama den japanske Award for Art and Cultural Encouragement.

Hjemmesiden til chelfitsch, Okadas kompani, finner du her. Du kan lese mer om Okada her.

Oversettelse: Anne Lande Peters
Regi: Øystein Ulsberg Brager og Philip Thorne
Medvirkende: Ida Løken, Kirsti Stubø, Yngve Berven, Rune Løding, Huy Le Vo, Espen Løvås & Sveinung Oppegaard
Dramaturg: Otto Homlung (DNT)
Regiassistent: Espen Hjort
Forlag: precog

Fra venstre: Rune Løding, Sveinung Oppegaard, Huy Le Vo og Yngve Berven
Foto: Espen Hjort

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.

1 svar til Fem dagar i mars av Toshiki Okada

  1. Tilbaketråkk: Granta med spesialnummer om Japan | yonda! yonda!

Kommentarer er stengt.