Leserom på Norsk Skuespillersenter: Ladies voices og What happened av Gertrude Stein – AVLYST

Gertrude Stein fotografert av Carl Van Vechten   OBS: Leserommet 18/9 er dessverre avlyst, men meld deg på de to Leserommene med Marguerite Duras i oktober og Suzan-Lori Parks i november i stedet!

Høsten 2015 samarbeider OIT med Norsk Skuespillersenter om en serie Leserom med fokus på tre av den moderne dramatikkens viktigste stemmer: Gertrude Stein, Marguerite Duras og Suzan-Lori Parks.  Bli med oss på en reise gjennom avant-gardismen de siste hundre årene!

Om Leserom
Leserom er et workshop-konsept der 10 skuespillere og en regissør bruker en dag på å dykke ned i en ny, norsk eller internasjonal scenetekst. Sammen leser de stykket og diskuterer teksten. En uformell og avslappet måte å utforske dramatikk på. Deltakerne får et eksemplar av boken inkludert i kursavgiften.

Workshopen er åpen for profesjonelle skuespillere. Påmelding til hvert av Leserommene skjer gjennom Norsk Skuespillersenters hjemmesider.

Dette er altså ikke en åpen lesning med publikum, men en lukket workshop. Leserommet ledes av kunstnerisk leder for OIT, Øystein Ulsberg Brager.

Om Ladies’ voices og What happened
Steins forfatterskap er blitt betegnet som litteraturens svar på kubismen, og viser påvirkning fra Picasso og Cézanne. Skrivestilen var lekende, preget av «stream of consciousness», brudd og gjentagelser. Et typisk eksempel er sitatet: «A rose is a rose is a rose is a rose.» I dette leserommet tar vi for oss to korte kubistiske stykker, Ladies’ voices og What happened, og diskuterer tolknings- og framføringsstrategier.

Om Gertrude Stein
Gertrude Stein (1874 – 1946) var en Amerikansk forfatter og kunstsamler, bosatt i Paris mesteparten av sitt liv. Stein er mest kjent for sin modernistiske litteratur og for sin litterære salong som samlet unge radikale kunstnere. Hun hadde stor innflytelse på en rekke amerikanske forfattere, som Ezra Pound og Ernest Hemingway, og regnes som en drivkraft for utviklingen av moderne kunst og litteratur.

Når: Fredag 18. september
Tid: 11:00 – 16:00
Hvor: Norsk Skuespillersenter, Welhavensgate 1, Oslo
Pris: 300,- / 250,- for medlemmer av NSF

Skuespillersenter_logo_web - Kopi

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.