Leserom på Norsk Skuespillersenter: India song av Marguerite Duras

Marguerite Duras  Høsten 2015 samarbeider OIT med Norsk Skuespillersenter om en serie Leserom med fokus på tre av den moderne dramatikkens viktigste stemmer: Gertrude Stein, Marguerite Duras og Suzan-Lori Parks.  Bli med oss på en reise gjennom avant-gardismen de siste hundre årene!

Om Leserom
Leserom er et workshop-konsept der 10 skuespillere og en regissør bruker en dag på å dykke ned i en ny, norsk eller internasjonal scenetekst. Sammen leser de stykket og diskuterer teksten. En uformell og avslappet måte å utforske dramatikk på. Deltakerne får et eksemplar av boken inkludert i kursavgiften.

Workshopen er åpen for profesjonelle skuespillere. Påmelding til hvert av Leserommene skjer gjennom Norsk Skuespillersenters hjemmesider.

Dette er altså ikke en åpen lesning med publikum, men en lukket workshop. Leserommet ledes av kunstnerisk leder for OIT, Øystein Ulsberg Brager.

Om Marguerite Duras
Marguerite Duras (1914-1996) var en fransk forfatter og filmskaper. Hun var født og oppvokst i Indokina, og la ofte handlingen i verkene sine til dette området. I 1959 skrev hun originalmanus til den poetiske krigsfilmen Hiroshima, mon amour (Hiroshima, min elskede; regi Alain Resnais) som hun ble nominert til Oscar for.

Om India Song
India Song fra 1972 er en oversett moderne klassiker. Marguerite Duras ser ikke ut til å være satt opp på et teater i Norge siden midten av nitti-tallet, og India Song er antakelig aldri gjort i Norge. Stykket ble filmatisert i 1975. Bli med og oppdag et glemt mesterverk!

Når: Fredag 23. oktober
Tid: 11:00 – 16:00
Hvor: Norsk Skuespillersenter, Welhavensgate 1, Oslo
Pris: 300,- / 250,- for medlemmer av NSF

Skuespillersenter_logo_web - Kopi

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.