Ivor Martinić

Ivor Martinić (Foto: jutarnji.hr)

Ivor Martinić er en prisvinnende Kroatisk dramatiker som de siste årene har utmerket seg som en av de meste sentrale unge dramatikerne i Kroatia. For stykket Simply: (unhappy) ble han tildelt Marin Drzic-prisen av det Kroatiske Kulturdepartementet, Kroatias viktigste pris for ny dramatikk. For Her står tittelen til dramaet om Ante har han vunnet prisen Fabriqué en Croatie som deles ut av REZ association, samt prisen Small Marulic Award. Stykket A play about Miranja and those around her har blitt spilt ved Yugoslav Drama Theatre, Ljubljana City Theatre og Croatian National Theatre i Zagreb. Martinić studerte ved teaterakademiet i Zagreb. Som dramaturg har han jobbet ved teatre som Children’s Theatre Dubrava, Theatre ITD og Zagreb Youth Theatre. Den første oppsetningen av Her står tittelen til dramaet om Ante var ved City Theatre Split i mai 2009. Stykket har siden blitt oversatt til fransk, engelsk, slovensk og spansk. Stykkene til Ivor Martinić har blitt spilt i flere enn ti europeiske land.

OIT framfører Her står tittelen til dramaet om Ante for første gang på norsk den 23. september kl. 19.00 på Vardeteatret i Oslo. Les mer her. Billetter kan bestilles fra oslointernasjonaleteater@gmail.com eller kjøpes i døra. Vel møtt!

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Dramatikere og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Ivor Martinić

  1. Tilbaketråkk: Her står tittelen til dramaet om Ante « Oslo Internasjonale Teater

Kommentarer er stengt.