Flap and fear av Darren Lerigo

En iscenesatt lesning på Vardeteatret i Oslo

Når: Torsdag 21. oktober · 19.00
Hvor: Vardeteatret, Rådhusgaten 19
Billettpris: 70,- kroner
Billetter bestilles via oslointernasjonaleteater(a)gmail.com
eller kjøpes i døra

Regi: Philip Thorne og Øystein Ulsberg Brager
Medvirkende: Rowena Hutson og Lauren McCullum
Inspisient: Michael Hallbäck Sciarrone / Teatersirkus

En satire med humor og brodd om hvordan frykt påvirker livene våre. I hovedrollene er to sjarmerende og livredde duer. Etter forestillingen blir det samtale fra scenekanten mellom dramatiker Darren Lerigo og den norske dramatikeren Toril Solvang.

GJESTESPILL, NORGESPREMIERE OG NYPREMIERE…
«Flap and Fear» er produsert av det internasjonale teaterkompaniet Imploding Fictions, som også står bak OIT, og forestillingen hadde premiere i Wien i mai i år. Da ble den spilt på Theater Drachengasse som del av årets Newcomer-konkurranse, og var et av innslagene i forestillingen «Angstmacher» ved siden av fire andre finalister som alle hadde laget et stykke ut i fra samme tema: Frykt og ‘scaremongering’. Vi dro hjem med årets juriepris!

Dramatiker Darren Lerigo (Storbritannia) har nå utviklet stykket videre til vår nypremiere i Oslo, og vi presenterer den nye versjonen som en lesning/workshopproduksjon som del av OITs program med internasjonal samtidsdramatikk. Til denne visningen henter vi over skuespillerne som spilte forestillingen i Wien; Rowena Hutson og Lauren McCullum, som begge har base i London.

Stykket handler om de to duene Lilly og Jesse som sliter med å takle hverdagen. Verden er skummel og full av farlige monstere – det være seg innpåslitne katter eller løpende småbarn – og livet har ikke alltid like mye suksess å å by på som de kunne ønske. Det som begynner som en lett satire om to frustrerte duer glir etterhvert inn i et mørkt, filosofisk landskap der døden synes allstedsnærverende, og der byen om natta er et ensomt og truende bakteppe for to villfarne sjeler som ikke vet hvor livet tar dem hen.

SAMTALE FRA SCENEKANTEN
Etter forestillingen blir det samtale fra scenekanten mellom dramatiker Darren Lerigo og den norske dramatikeren Toril Solvang om hvordan det er å være ung dramatiker i henholdsvis England og Norge, og om stykket vi akkurat har sett. Samtalen ledes av Kristine Haugland.

NB: Forestillingen spilles på engelsk, og samtalen i etterkant foregår også på engelsk.

Forestillingen er støttet av: Fond for Utøvende Kunstnere, Oslo Kommune, Theater Drachengasse og Fritt Ord. Fremført med tilatelse av Darren Lerigo.

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.

1 svar til Flap and fear av Darren Lerigo

  1. Tilbaketråkk: Darren Lerigo « Oslo Internasjonale Teater

Kommentarer er stengt.