De Onde av Niklas Rådström

Først spilt: Torsdag 25. november · 19.00
Hvor: Vardeteatret, Rådhusgaten 19

OIT har siden gjennomført vårt lesningskonsept med De onde ved Vårscenefest 2015 i Tromsø.

Oversatt av Øystein Ulsberg Brager
Konsept: Philip Thorne og Øystein Ulsberg Brager
Inspisient: Michael H. Sciarrone, Teatersirkus
Regiassistent: Espen Hjort

EN STERK KOLLEKTIV OPPLEVELSE
I 1993 ble to år gamle James Bulger drept på grusomt vis av to 11 år gamle gutter. I den omdiskuterte rettssaken ble de to guttene dømt for drap, de yngste morderne dømt i England på 250 år. Dramatiker Niklas Rådström (Sverige) har basert «De Onde» på utskrifter av domstolsreferater, forhørsprotokoller og intervjuer i forbindelse med det forferdelige drapet. Stykket handler om vårt forhold til det onde, og om hvor vanskelig det kan være å snakke om det som er uutholdelig å akseptere.

Med «De Onde» lover vi en helt annerledes teateropplevelse. Vi vil arbeide oss gjennom denne teksten og denne historien sammen med publikum, og gjøre dette til en kollektiv opplevelse. Vi er sammen om å takle dette vanskelige temaet.

Vi opplyser om at teksten har et følelsesmessig sterkt innhold.

Forestillingen er støttet av Fond for Utøvende Kunstnere, Oslo Kommune og Stiftelsen Fritt Ord. Presentert med tillatelse fra Draken Teaterförlag på vegne av Niklas Rådström.

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til De Onde av Niklas Rådström

  1. Tilbaketråkk: Niklas Rådström « Oslo Internasjonale Teater

Kommentarer er stengt.