Nattblind av Darja Stocker

En iscenesatt lesning på Dramatikkens Hus i Oslo

Når: Tirsdag 15. mars · 19:00
Hvor: Dramatikkens Hus, Tøyenbekken 34
Billettpris: 150,- / 100,- kroner
Billetter bestilles gjennom Billettservice: www.billettservice.no / tlf. 815 33 133

Oversatt og regissert av Øystein Ulsberg Brager og Philip Thorne
Medvirkende: Paul-Arne Thelin, Annelise Grindheim, Trine Wenberg Svensen og Simon Schulze Aasheim
Inspisient: Michael Hallbäck Sciarrone / Teatersirkus
Regiassistent: Espen Hjort

EN KJÆRLIGHETSHISTORIE OM Å BRYTE LØS
Darja Stocker er blitt hyllet som en av Sveits’ fremste unge, kvinnelige dramatikere etter gjennombruddet med Nattblind (Nachtblind). Stykket har blitt spilt over hele den tysktalende verden og er også utgitt på engelsk.

Stykket handler om tenåringsjenta Leyla som er sammen med en gutt som slår henne. Familieforholdene til Leyla er heller ikke de beste med en far som bedrar mor, en oppmerksomhetskrevende tenåringsbror og en mor som synes familiens ansikt utad er det viktigste i verden. Men når Leyla møter hyperintelligente Moe, en gutt som er helt annerledes fra alle andre gutter hun har møtt – og den rake motsetning til den voldelige kjæresten hennes – begynner ting å forandre seg. Nattblind forteller en varm og var historie om styrken man kan finne i vennskap, og minner oss på at det kan gå bra til slutt.

Du kan lese et kort synopsis av historien her.

I 2005 vant Darja Stocker (Sveits) førstepris ved Heidelberg Stückemarkt med Nattblind, og produksjonen ved Thalia Theater i Hamburg ble invitert til Mülheim Theatertage i 2007. Stykket har også blitt trykket i Theater Heute. Du kan lese mer om Darja Stocker her.

Stykket egner seg godt for ungdom og produksjoner i de tysktalende landene har vist seg svært populære blant et ungt publikum. I norsk sammenheng kan stykket egne seg meget godt for Den Kulturelle Skolesekken. Stykket er tilgjengelig for full produksjon, og OIT er gjerne behjelpelig med å sette deg i kontakt med de relevante rettighetshaverne.

Takk til NISS for lån av skuespillerstudenter.

OBS: Vi gjør oppmerksom på at forestillingen ikke finner sted på Vardeteatret slik som våre tidligere forestillinger, men på Dramatikkens Hus på Grønland i Oslo. Til brukere av Lysløypa beklager vi på det sterkeste at vi ikke lenger kan tilby Lysløypa-rabatt.

Presentert med tillatelse fra Colombine Teaterförlag på vegne av Darja Stocker. Presentert med støtte fra det sveitsiske kulturrådet Pro Helvetia.

Foto fra Forsøk på Livet, fotograf: Michael H. Sciarrone

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.

4 svar til Nattblind av Darja Stocker

  1. Tilbaketråkk: Darja Stocker | Oslo Internasjonale Teater

  2. Tilbaketråkk: Om Nattblind « Oslo Internasjonale Teater

  3. Tilbaketråkk: About Nachtblind « Oslo Internasjonale Teater

  4. Tilbaketråkk: Darja Stocker « Oslo Internasjonale Teater

Kommentarer er stengt.