Medealand av Sara Stridsberg

En iscenesatt lesning på Dramatikkens Hus i Oslo

Når: Tirsdag 3. mai · 19:00
Hvor: Dramatikkens Hus, Tøyenbekken 34
Billettpris: 150,- / 100,- kroner
Billetter bestilles gjennom Billettservice: http://www.billettservice.no / tlf. 815 33 133

Oversatt av Toril Solvang
Regi: Øystein Ulsberg Brager
Medvirkende: Thea Borring Lande, Hanna Kavli Lund og Christoffer Hag Maure
Dramaturg: Philip Thorne
Inspisient: Michael Hallbäck Sciarrone / Teatersirkus
Regiassistent: Espen Hjort

MEDEAHELVETET
I Medealand plasserer Sara Stridsberg (Sverige) historien om Medea et moderne tidslandskap. Når Jason forlater henne mister Medea sin oppholdstillatelse i Korint, men hun har ingenting å returnere til i hjemlandet Kolchis. Hun er fanget i et samfunn der hun er uønsket, rettsløs, fremmed. Stridsberg menneskeliggjør Medeas desperate handlinger og flukt inn i galskapen. Hun lar oss se verden gjennom Medeas øyne, en verden der helsevesen og stat er en ustadig Gudinne, og der Medea gradvis forlater sin rolle som individ, og trer inn i rollen som ikon: Den forsmådde, hevnersken, barnemordersken.

Sara Stridsberg gjorde suksess med romanen Drømmefakultetet i 2006, en bok som ble hedret med Nordisk Råds Litteraturpris i 2007. Romanen ble senere satt opp som teater med tittelen Valerie Jean Solanas skal bli president i Amerika. I Norge kunne man se stykket i Kjersti Horns regi på Nationaltheatret, en forestilling som høstet en rekke gode kritikker. Vi følger opp der Nationaltheatret slapp og presenterer Stridsbergs andre og neste skuespill, Medealand.

Hva den svenske pressen har sagt om Medealand:

«Enastående Medea i vår tid. Sara Stridsberg placerar historien hos oss på ett sätt som inte gjorts tidigare, inte så drabbande…Nästan allt är underförstått och samtidigt glasklart. Det är lysande gjort» – SvD

«Det är en förtvivlat vacker text om hur svartsjuka och övergivenhet förvildar Medeas förnuft…Sara Stridsberg har skrapat sig ända ner till benen i det drama som försiggår, och som alla kan känna igen sig i.» – DN

«Hon håller sig tätt intill Euripides original men placerar det i en flykting och familjefrustrerad samtid…..väl formgivna ursinnigheter – giltiga igår, i dag och desvärre imorgon bitti…»
– Expressen

Hjertelig velkommen!

Les mer om Sara Stridsberg her.

OIT er støttet av Kulturrådet, Dramatikkens hus, Stiftelsen Fritt Ord, Fond for Utøvende Kunstnere, Pro Helvetia og Nordisk Ministerråd via Svensk Kulturråd. Presentert med tillatelse fra Colombine Teaterförlag på vegne av Sara Stridsberg.

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.

2 svar til Medealand av Sara Stridsberg

  1. Tilbaketråkk: Sara Stridsberg | Oslo Internasjonale Teater

  2. Tilbaketråkk: Sara Stridsberg « Oslo Internasjonale Teater

Kommentarer er stengt.