Neil LaBute

Neil LaBute (f. 1963) er en Amerikansk dramatiker og filmregissør. Hans første film, In the Company of Men, mottok prisen The Filmmakers Trophy ved Sundance Film Festival, så vel som flere andre priser og nominasjoner fra Deauville Film Festival, Independent Spirit Awards, Thessaloniki Film Festival, Society of Texas Film Critics Awards og New York Film Critics Circle. Hans neste film var Your Friends & Neighbours med Aaron Eckhart og Ben Stiller. I 2000 skrev han en serie korte dramatiske tekster under tittelen Bash: Latter-Day Plays. Stykkene ble spilt off-Broadway med blant annet Calista Flockhart som en av skuespillerne. The Mercy Seat var et av de aller første amerikanske teaterstykkene som tok for seg angrepet på World Trade Center den 11. september 2001. Sigourney Weaver spilte i den originale oppsetningen. I 2006 regisserte LaBute nyinspillingen av The Wicker for Man for Warner Bros. Pictures med Nicolas Cage i hovedrollen. Han regisserte også den amerikanske nyinnspillingen av filmen Death at a Funeral. I 2008 skrev han skuespillet reasons to be pretty som ble spilt på Lyceum Theatre på Broadway. Stykket ble nominert til tre Tony Awards. Skuespillet The Break of Noon ble spilt på MCC på Manhattan i 2010 med blant annet David Duchovny i en av rollene. Stykket The Unimaginable ble produsert ved Southwark Playhouse i London samme år. Andre skuespill av Neil LaBute inkluderer The Shape of Things, In a dark dark house, og West End-suksessen Fat Pig.


Oslo Internasjonale Teater presenterer Neil LaButes The Mercy Seat for første gang i norsk oversettelse i en iscenesatt lesning ved Dramatikkens hus i Oslo den 11. september 2011.

Foto: Teater & Musik

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Dramatikere. Bokmerk permalenken.

1 svar til Neil LaBute

  1. Tilbaketråkk: The Mercy Seat av Neil LaBute | Oslo Internasjonale Teater

Kommentarer er stengt.