The Mercy Seat av Neil LaBute

En iscenesatt lesning på Dramatikkens hus i Oslo

Når: Søndag 11. september · 20:00
Hvor: Dramatikkens hus, Tøyenbekken 34
Billettpris: 150,- / 100,- kroner
www.billettservice.no / tlf. 815 33 133

Våre tanker går ut til alle dem som har mistet noen i angrepene i Oslo og på Utøya.

Å takle en nasjonal tragedie
Søndag 11. september skal Oslo Internasjonale Teater gjøre en iscenesatt lesning av skuespillet The Mercy Seat av Neil LaBute på Dramatikkens hus i Oslo. Datoen er ikke tilfeldig valgt, stykkets handling finner sted i New York 12. september 2001, og handler om to mennesker som forsøker å forholde seg til sitt eget liv i vaken etter terrorangrepet på World Trade Center. Denne lesningen har vært planlagt i lang tid, og vi valgte denne datoen spesielt for å markere at det nå er 10 år siden angrepene i New York.

Det er med sjokk og sorg vi nå dessverre må konstatere at vi plutselig er blitt dagsaktuelle. Vi skulle så gjerne ha gjennomført denne lesningen med den trygge avstanden ti år og et verdenshav gir. Samtidig tenker vi at det i en slik situasjon som vi er inne i nå er enda mer viktig at kunsten er tilstede som et sted der vi kan samles, tenke, prøve å kollektivt forholde oss til våre liv og vår skjebne som mennesker, som samfunn, som individer som skal fungere i samspill med hverandre.

Vi håper lesningen av The Mercy Seat kan være vårt lille bidrag til den prosessen Norge nå må igjennom, med å bearbeide det som har skjedd. I forlengelsen av dette kommer forestillingen til å inkludere en timinutters innledning om hvordan vi som samfunn og enkeltindivider kan forholde oss til et slikt kollektivt traume.  Innleder blir professor Lars Weisæth fra fra Nasjonalt Kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

The Mercy Seat er en historie om to mennesker som midt i kaoset etter 11. september ikke lenger vet hvordan de skal leve livene sine. Som i forvirringen etter katastrofen har vansker med å ta inn over seg det ufattelige som har skjedd, og som prøver å forholde seg til umulige moralske valg, dratt mellom omtanken og opportunismen:

Den 11. september 2001 befinner Ben Harcourt seg i leiligheten til sin elskerinne, Amy Prescott. Han skulle vært på jobb – i World Trade Centre. Men det er ikke lenger noe World Trade Centre, og Ben kan være ganske sikker på at familien hans tror han er død. Ettersom natten senker seg utforsker Ben og Amy de vanskelige valgene som nå ligger foran dem, valg av både moralsk og følelsesmessig karakter.

Les mer om Neil LaBute her.

Oversatt av Michael H. Sciarrone
Regi: Øystein Ulsberg Brager
Medvirkende: Rune Løding og Elisabet Hagli Aars
Inspisient: Michael Hallbäck Sciarrone / Teatersirkus
Dramaturg: Philip Thorne
Regiassistent: Espen Hjort
Forlag: Teater & Musik

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.

1 svar til The Mercy Seat av Neil LaBute

  1. Tilbaketråkk: Neil LaBute | Oslo Internasjonale Teater

Kommentarer er stengt.