Sannheten Skal Frem av Jordan Seavey

En iscenesatt lesning på Dramatikkens hus i Oslo

Når: Torsdag 13. oktober · 19:00
Hvor: Dramatikkens hus, Tøyenbekken 34
Billettpris: 150,- / 100,- kroner
www.billettservice.no /
tlf. 815 33 133

SANNHETEN SKAL FREM
En storslagen fiksjonsdrøm om media og personlig ansvar basert på skytedramaet ved E.O.Green School i Amerika i 2008.

Jason Malone er 15 år gammel og homofil, og han har drept jevngamle Ronnie Principe. Han har også stjålet en pistol fra en vakt på ungdomsanstalten der han sitter fenglset. Når han ringer et live nyhets-show og truer med å ta selvmord er det tidenes scoop for nyhetsanker Whittemore Walter. Men når Jason sier at det eneste som kan stoppe ham fra å ta sitt eget liv er om Walter selv står fram som homofil, står Walter overfor sitt vanskeligste valg noensinne.

SAMTALE FRA SCENEKANTEN
Etter lesningen blir det samtale fra scenekanten med dramatiker Jordan Seavey. Samtalen vil dreie seg om Seaveys samfunnsmessige og politiske engasjement slik det kommer til uttrykk gjennom hans forfatterskap. Seavey har blant annet engasjert seg aktivt for homofiles rettigheter, også da en nær venn av ham i fjor ble brutalt slått ned på gata i New York fordi han var homofil. Samtalen ledes av Harry Guttormsen.

Stykket har to akter, og vi serverer forfriskninger i pausen.

Les mer om Jordan Seavey her.

Oversatt av Michael H. Sciarrone og Øystein Ulsberg Brager
Original tittel: The Truth Will Out
Regi: Øystein Ulsberg Brager & Philip Thorne
Medvirkende: Torgny G. Aanderaa, Huy Le Vo, Mia Halseth, Christoffer Hag Maure, Sveinung Oppegaard, Katharina Gellein Viken og Ida Løken
Inspisient: Michael Hallbäck Sciarrone / Teatersirkus
Dramaturg: Philip Thorne
Regiassistent: Espen Hjort
Dramatikerens agent: Abrams Artists Agency

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.