Clybourne Park av Bruce Norris

En iscenesatt lesning i samarbeid med Det Norske Teatret

Når: torsdag 31. mai kl 19.00, fredag 1. juni kl 19.00 og lørdag 2. juni kl 17.30
Hvor: Scene 3 ved Det Norske Teatret
Billettpris: 200,- (rabatter tilgjengelig)
Billetter kjøpes via Det Norske Teatret

Hovedpersonen i Clybourne Park er et hus i et nabolag i Chicago. Vi blir kjent med det på 50-tallet, i det et hvitt ektepar er i ferd med å selge huset til en svart familie, og naboene i det svært hvite nabolaget liker det dårlig. Femti år senere vil et en ny familie flytte inn, men også de møter motstand i lokalsamfunnet. Mye er annerledes, men konfliktene er påfallende stabile; hvem liker egentlig tanken på fremmede i nabolaget sitt? Både fremmedfrykt og uvitenhet kan pakkes inn i et spiselig, dannet språk og presenteres som et ønske om fellesskapets beste.

Gjennom en nær og humoristisk fortelling gir dramatikeren oss et nytt blikk på vår egen tid og vårt eget forhold til det fremmede.

Bruce Norris (USA) vant i 2011 både Pulitzer-prisen og The Olivier Award (Best New Play) for Clybourne Park. Norris går helhjertet inn for å avsløre sine egne og andres fordommer.

Les mer om Bruce Norris her.

Oversettelse: Marit Tusvik
Regi: Øystein Ulsberg Brager og Philip Thorne
Medvirkende: Yngve Berven, Elisabeth Sand/Ulla M. Broch, Terese Mungai, Sveinung Oppegaard, Torgny G. Aanderaa, Kristine Rui Slettebakken & Kingsford Siayor
Dramaturg: Otto Homlung
Regiassistent: Espen Hjort
Forlag: Nordiska

Fra venstre: Elisabeth Sand (DNT), Torgny G. Aanderaa, Kristine Rui Slettebakken og Kingsford Siayor
Foto: Espen Hjort 

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.