Fixer av Lydia Adetunji

En iscenesatt lesning i samarbeid med Det Norske Teatret.

Når: onsdag 23. mai kl 19.00, torsdag 24. mai kl 19.00 og fredag 25. mai kl 19.00
Hvor: Scene 3 ved Det Norske Teatret
Billettpris:  200,- (rabatter tilgjengelig)
Billetter kjøpes via Det Norske Teatret

I et lite land i Nord-Afrika svermer journalister, menneskerettighetsforkjempere og forretningsfolk rundt fikseren Chuks. Hvorfor? Fordi alle tror han kan sette dem i kontakt med de maskerte, tungt bevæpnede mennene som har satt fyr på oljeledningen som bygges gjennom landet. Oljeselskapet er svært interessert i få formidlet sitt syn på saken: at deres nærvær er til det beste for det fattige landet; andre mener de raner landet for natursressurser i beste kolonitradisjon.

Chuks fikser ting – han har kontakter, han vet hva journalister er ute etter, og han vet å snakke for seg. Men kan han egentlig sette noen i kontakt med banden? Og kommer han til å selge tjenestene sine til oljeselskapet, journalisten eller aktivisten?

Britisk-nigerianske Lydia Adetunji er blant de mest spennende dramatikerne innen politisk teater i Storbritannia. Hun har vært knyttet til både Royal Court Theatre, the National Theatre Studio, og The Tricycle Theatre i London. Les mer om henne her.

Oversettelse: Rønnaug Kleiva
Regi: Øystein Ulsberg Brager og Philip Thorne
Medvirkende: Banthata S. Mokgoatsane, Kingsford Siayor, Torgny G. Aanderaa, Jon Eivind Gullord, David Allen & Kristine Rui Slettebakken
Regiassistent: Espen Hjort
Dramaturg: Otto Homlung
Forlag: Nordiska

Fra venstre: Torgny G. Aanderaa og Kingsford Siayor
Foto: Espen Hjort

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.