Lydia Adetunji

  Med debuten Fixer har britisk-nigerianske Lydia Adetunji (f. 1980) raskt blitt hyllet som en av de mest lovende dramatikerne innen britisk politisk teater. Siden Fixer hadde premiere på Oval House Theatre i 2009, har hun vært tilknyttet både Royal Court Theatre, the National Theatre Studio og The Tricycle Theatre i London. Før hun skiftet karriere og ble dramatiker, jobbet Lydia Adetunji i flere år som journalist, blant annet som utenrikskorrespondent i Nigeria. Hun har med andre ord førstehånds kjennskap til situasjonene og rollefigurene vi møter i Fixer.

Blant hennes andre stykker finnes Trickster (2007) og Floor 44 (2008) (begge produsert på teatret Young Vic i London), Canton Kitty (Globe Theatre, 2008), og Hot (Oval House Theatre, 2008). Hun har også skrevet film-manus, og ble lagt merke til for den ennå urealiserte Necropolis (2008).

Hun har vært tilknyttet Tricycle Theatre, som er kjent som en viktig arena for sosialt og politisk engasjert teater. Der skrev hun stykket How To Look Good In Power (2010) til deres serie om Women, Power & Politics. Du kan lese mer om teatret her.

Oslo Internasjonale Teater presenterer en iscenesatt lesning av Lydia Adetunjis Fixer – for første gang i norsk oversettelse – i samarbeid med Det Norske Teatret den 23., 24. og 25. mai 2012.

Foto: Knight Hall Agency

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Dramatikere. Bokmerk permalenken.