Maya van den Heuvel-Arad

Maya van den Heuvel-Arad er dramatiker og dramaturg av israelsk opprinnelse, bosatt i Amsterdam. Hun har skrevet for teater, film og tv på engelsk og hebraisk, og skriver også teoretisk om teater. Hun jobber fast med regissør Sanja Mitrović, og har siden 2009 vært dramaturg for Ilay den Boer i hans arbeid med den prisvinnende forestillingsserien Het Beloofde Feest (“Den lovede festen”).

Med The Diamond Stars vant hun UNESCOs internasjonale dramatikkonkurranse i 2010. Juryen skrev blant annet:

“Strong, dense dialogues and finely-defined, complex protagonists characterise the twelve scenes. The story is believable and extremely well researched. A play that is set in the harsh reality of every-day life still leaves space for poetic moments. This play, whose quality of language is superb, will certainly be met with enthusiasm by any director or actor.” (Mer info her)

Hun har blitt lagt merke til for den teaterteoretiske boken Focalizing Bodies: Visual Narratology in the Post-Dramatic Theatre, som du kan lese mer om her.

Blant hennes andre stykker finnes Smoking and Other Crimes (2008) og DayDream House (2010, med Sanja Mitrović)

Les mer på bloggen til Maya: http://mayavandenheuvel.blogspot.com/
Her kan du lese om Het Beloofde Feesthttp://hetbeloofdefeest.nl/

Oslo Internasjonale Teater presenterer en iscenesatt lesning av Maya van den Heuvel-Arads The Diamond Stars – for første gang i norsk oversettelse – i samarbeid med Det Norske Teatret den 15. og 16. mai 2012. Maya van den Heuvel-Arad deltar på en samtale fra scenekanten etter lesningen 15. mai.

Foto: Privat

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Dramatikere. Bokmerk permalenken.