The Diamond Stars av Maya van den Heuvel-Arad

En iscenesatt lesning i samarbeid med Det Norske Teatret.

Når: Tirsdag 15. mai kl 19.30 og onsdag 16. mai kl 19.30
Hvor: Scene 3 ved Det Norske Teatret
Billettpris:  200,- (rabatter tilgjengelig)
Billetter kjøpes via Det Norske Teatret

På utsiden av en skyskraper henger Seifu og Amadu, to flyktninger fra Sierra Leone. De har en jobb å gjøre, og har blitt enige om å ikke nevne deres felles fortid; det er verken tiden eller stedet for et oppgjør. Mens de vasker vinduene følger de med på en annen og utilgjengelig verden av velstående forretningsfolk: «Hemmeligheten er å ikke se dem i øynene. Få dem til å tro at vi ikke kan se inn på dem.»

Stykket utforsker avstand og nærhet på mange nivåer – sosialt, økonomisk, politisk, geografisk -gjennom en sterk visuell metafor. Verden blir kanskje mindre, men noen avstander virker uoverstigelige. Og hvor lenge kan de holde fortiden på avstand?

Maya van den Heuvel-Arad er utdannet dramaturg og skriver både for scenen og tv. Hun har bakgrunn i Israel og base i Amsterdam. Med The Diamond Stars vant hun UNESCOs internasjonale dramatikkonkurranse i 2010. Juryen skrev blant annet:

«Strong, dense dialogues and finely-defined, complex protagonists characterise the twelve scenes. The story is believable and extremely well researched. A play that is set in the harsh reality of every-day life still leaves space for poetic moments. This play, whose quality of language is superb, will certainly be met with enthusiasm by any director or actor.»

Les mer om Maya van den Heuvel-Arad her.

Oversettelse: Unn C. Fyllingsnes
Regi: Øystein Ulsberg Brager og Philip Thorne
Medvirkende: Daniel Rodrigo Nilsen, Emil Rodrigo Jørgensen, Rune Løding, Nina Woxholtt & Øyvin Berven
Regiassistent: Espen Hjort
Dramaturg: Otto Homlung

Maya van den Heuvel-Arad deltar på en samtale fra scenekanten etter lesningen 15. mai.

Fra venstre: Emil R. Jørgensen og Daniel R. Nilsen
Foto: Espen Hjort
Video: Det Norske Teatret 

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Tidligere lesninger. Bokmerk permalenken.

1 svar til The Diamond Stars av Maya van den Heuvel-Arad

  1. Tilbaketråkk: OITs program våren 2012 | Oslo Internasjonale Teater

Kommentarer er stengt.