Ewald Palmetshofer

Østerrikeren Ewald Palmetshofer (f. 1978) ble i 2008 omtalt av teaterbladet Theater Heute som “årets mest lovende forfatter”. Siden han i 2007 tok tyske teaterscener med storm med sitt prisvinnende hamlet ist tot. keine schwerkraft har Palmetshofer provosert og utfordret det tysktalende publikummet.

I 2008 var han artist in residence hos the Royal Court Theatre i London. Både hamlet er død og Helden (2006) er oversatt til engelsk. Sistnevnte ble vist på hotINK-festivalen i 2007 med tittelen Superheroes.

Det er liten tvil om at Palmetshofer er østerrisk teaters mest spennende, nye stemme akkurat nå, og stykkene hans spilles ved blant annet Schauspielhaus Wien, Schaubühne Berlin, Theater an der Ruhr Mühlheim og Schauspielhaus Dresden. Andre stykker inkluderer Das Ende kommt schon noch (2008), faust hat hunger und verschluckt sich an einer grete (2009) og Körpergewicht. 17% (2009).

Oslo Internasjonale Teater presenterer en iscenesatt lesning av Ewald Palmetshofers hamlet ist tot. keine schwerkraft – for første gang i norsk oversettelse – i samarbeid med Det Norske Teatret den 6/6, 7/6 og 13/6 2012.

Foto: Ruth Deibl / Nordiska Aps

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Dramatikere. Bokmerk permalenken.