Nelly Winterhalder

WINTERHALDERNELLY

Om Nelly Winterhalder

Nelly Winterhalder (DE/NO), født 1979 i Sør-Tyskland, er dramatiker og utdannet skuespiller fra München. Hun har mastergrad i italiensk og tysk litteraturvitenskap samt teatervitenskap fra universitetene i München og Genova. Hun har vært skuespiller, dramaturg og regissør i forskjellige prosjekter, blant annet hos FestSpielHaus Munchen, Stadttheater Augsburg, Prinzregententheater Munchen, E-Werk Freiburg og Grusomhetens Teater Oslo. Hennes teaterstykke ”Alt i boks” ble produsert av Det Norske Teatret for Norsk Dramatikkfestival 2009. Hennes siste stykke på tysk, ”Einen spaß hat die frau,” ble nominert til Retzhofer Literaturpreis 2009 i Østerrike. Hun har en MA i scenetekst fra KHiO.

Ta en titt på Nellys hjemmeside her.

OIT og NBX leser utdrag fra tekster av Nelly Winterhalder på Cafeteatret 8. september 2016. Les mer her.

Foto: Stephen Hutton
Foto og info hentet fra Manusbank.no.

Om oitadmin

Oslo Internasjonale Teater (OIT) presenterte internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge fra 2009 - 2018. OIT ble drevet av det internasjonale teaterkollektivet Imploding Fictions.
Dette innlegget ble publisert i Dramatikere. Bokmerk permalenken.